pressmeddelande "HJÄRNSTORM"

2016-09-07

Behöver du en pedagogisk vägkarta för att som vuxen kunna vara till hjälp under de omtumlande tonåren? Eller är det du själv som ung vuxen som vill hitta nycklarna för att utvecklas och må bra under denna viktiga del i livet?

Hjärnstorm – överlev tonårstiden med forskningens hjälp är en bok med redskap för att överleva, utvecklas och må bra under denna viktiga period i livet, skriven av Daniel Siegel, klinisk professor i psykiatri vid UCLA School of Medicine. Under denna intensiva utvecklingsperiod knyter vi relationer med jämnåriga, söker nya upplevelser och tar risker. Siegel hjälper oss att se vilka strategier som fungerar för både vuxna och unga – vilka gränser som behöver sprängas och vilka gränser vuxenvärlden kan sätta. 

Siegel menar också att vuxenvärlden har mycket att lära av ungdomstiden. Stadigt förankrad i forskningen om den unga hjärnan (12-24 år) avlivar Daniel Siegel ett antal myter om hjärnan under ungdomstiden, som att den är omogen och inte fungerar så ”vuxet” som den borde. Om vuxna lär sig av den unga hjärnans styrkor kan tomheten och bristen på mening som många känner i vuxenvärldens ekorrhjul försvinna - och gapet mellan generationerna samtidigt minska.

Boken innehåller faktabaserade kapitel om hjärnan, anknytningsrelationer och vår utveckling från barn till vuxna. Till varje kapitel hör övningar och verktyg som bygger på de nya kunskaper om hjärnan som Siegel tidigare även presenterat i banbrytande böcker som The Mindful Brain, The Developing Mind och Mindsight. Boken riktar sig till både föräldrar och unga vuxna. Lärare och andra som arbetar med tonåringar och unga vuxna har också stor nytta av bokens budskap och praktiska verktyg.

UR KAPITEL 1

"Hjärnstorm är upplagd på följande sätt: Den första delen undersöker ungdomstidens själva essens och hur förståelsen av dess viktiga dimensioner kan skapa livskraft hela livet ut. I del två utforskar vi hur hjärnan utvecklas under uppväxten, så att vi på bästa sätt kan utnyttja de möjligheter som denna period i livet erbjuder. Den tredje delen tar upp hur relationer formar vår identitetsuppfattning och vad vi kan göra för att skapa starkare band till andra och oss själva. I del fyra går jag in på hur vi bäst hanterar ungdomstidens förändringar och utmaningar genom att vara mottagliga för det som händer så att vi blir medvetna om såväl de inre som de mellanmänskliga aspekterna av dessa erfarenheter. Jag kommer också att löpande presentera praktiska åtgärder i avsnitten Mindsightverktyg. Där erbjuds vetenskapligt dokumenterade metoder för att stärka både vår hjärna och våra relationer."

OM FÖRFATTAREN

Daniel Siegel är klinisk professor i psykiatri vid UCLA School of Medicine och en av cheferna för UCLA Mindful Awareness Research Center samt arbetande styrelsemedlem vid Mindsight Institute. Han har skrivit banbrytande och hyllade böcker som Mindsight, The Mindful Brain och The Developing Mind. Daniel Siegel bor med sin hustru i Los Angeles och har två barn i tjugoårsåldern. Med Hjärnstorm - överlev tonårstiden med forskningens hjälp introduceras Daniel Siegel för svenska läsare. 

Läs mer om Daniel Siegel: www.drdansiegel.com

OM FÖRLAGET

Dana Förlag (www.danaforlag.se) startades 2011 av Peter Fowelin. Förlaget ger ut böcker om mindfulness och personligt ledarskap.

RECENSIONSEXEMPLAR

Kontakta Peter Fowelin via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

FAKTA OM BOKEN

Författare: Daniel J. Siegel
Titel: Hjärnstorm – överlev tonårstiden med forskningens hjälp
Originalets titel: Brainstorm  the Power and Purpose of the Teenage Brain
Förlag: Dana Förlag
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 258 sidor
Dimensioner (bredd x höjd x ryggbredd): 155 x 228 x 17 mm
Vikt: 400 g
Utgivningsdatum: 2016-09-06
ISBN: 978-91-979486-6-1
Ca-pris: 220 SEK

  

HÖGUPPLÖST 
BOKOMSLAG

Hjärnstorm

 

HÖGUPPLÖST 
FÖRFATTARPORTRÄTT

Fotografens namn James Reese anges vid publiceringen.

 

Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se