pressmeddelande "EN DAG I SÄNDER"

2017-01-03

”Se på bilden här!” sa läkaren och pekade på skärmen. ”Läget är mycket allvarligt. Men vi har kommit fram till att vi törs stråla. Vi tror att det i alla fall kan stoppa tillväxten, och i bästa fall få tumören att gå tillbaka en del.”

”Okej”, sa jag. ”Vet ni något om hur länge ...”, fortsatte jag utan att fullfölja meningen. Hon skakade på huvudet. ”Men om ett år sitter vi inte här?” försökte jag för att få något slags svar.

”Nej, det gör vi inte”, svarade hon. Tonen i hennes röst sa mig att det inte var någon idé att ställa följdfrågor.

I januari 2014 får Peter Fowelin beskedet att hans fru och livskamrat Kerstin har en hjärntumör som ger henne kort tid kvar att leva. I En dag i sänder skildras de två år om sedan följde, allt sett genom Peters ögon i form av ett samtal med Kerstin efter hennes död, och från platser de har gemensamt: steniga stränder på Öland, skogsbryn med sjungande vårfåglar och radhuset med sina minnen. Skildringar från sjukdomstiden varvas med minnesbilder från det liv de båda levt tillsammans i trettio år. Läsaren får i boken vandra i författarens fotspår - en vandring i sorg och saknad, men lika mycket i kärlek och värme, med ödmjukhet inför livets oförutsägbarhet.

UR BOKENS EFTERORD

"Min farmor Edit dog 1953 bara femtiofem år gammal i cancer – eller i kräftan, som man sa på den tiden. Den femte oktober 2014 dog min fru Kerstin i cancer, också hon femtiofem år gammal. Farmor blev hon först ett halvår efter sin bortgång, när vår familjs första barnbarn föddes.

Så länge minnen och berättelser om oss finns kvar, lever också vi kvar. Jag har länge velat veta mer om min farmor. Jag ställde inte frågor medan tid ännu var och nu är berättelserna om henne alldeles för få.

En tanke med den här boken är att spara pusselbitar till bilden av Kerstin för framtiden. Från början växte dock bokens olika kapitel fram ur ett annat behov: mitt eget att bearbeta upplevelserna under Kerstins nio sjukdomsmånader – och sedan sorgen och saknaden som följde. (---)

Den färdiga boken, med sina tolkningar av händelseförlopp, upplevelser och känslor, gör ändå inte anspråk på att vara någon annans ”sanning” än min egen. Boken är min skildring av hur sorgen slog följe med livet under sjukdomen och sedan under året som följde därpå: två år i livets långa pilgrimsvandring. Det är också en skildring av hur kärlek, värme och omsorg – om oss själva och andra – kan hjälpa oss att stå på benen när marken skakar under fötterna."

OM FÖRFATTAREN

Peter Fowelin är författare, föreläsare m.m. och har tidigare skrivit böckerna Mindfulness i klassrummet (2011), Från motstånd till möjlighet (2012) och Att ge ut en bok (2013). 

Läs mer om Peter Fowelin: www.fowelin.com

OM FÖRLAGET

Dana Förlag ger ut böcker om mindfulness och personligt ledarskap.

RECENSIONSEXEMPLAR

Kontakta förlaget via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

FAKTA OM BOKEN

Författare: Peter Fowelin
Titel: En dag i sänder - när sorgen slår följe med livet
Förlag: Dana Förlag
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 112 sidor
Dimensioner (bredd x höjd x ryggbredd): 122 x 189 x 8 mm
Vikt: 125 g
Utgivningsdatum: 2017-01-04
ISBN: 978-91-979486-8-5
Ca-pris: 139 SEK

  

HÖGUPPLÖST 
BOKOMSLAG

Hjärnstorm

 

HÖGUPPLÖST 
FÖRFATTARPORTRÄTT

Fotografens namn Göran G Johansson anges vid publiceringen.
Peter Fowelin

 

Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se