pressmeddelande "MINDFULNESS FÖR LEDARE"

2015-06-04

"Mindfulness för ledare - nio steg till autentiskt ledarskap" är en handbok för ledare på alla nivåer och i alla typer av verksamheter. Maria Gonzalez visar hur mindfulness i nio tydliga steg bidrar till självkännedom, klarsynthet och fokus – ett autentiskt ledarskap som som inspirerar och leder till positiva resultat.

Ett centralt budskap i boken är att ledarskapet alltid startar med dig själv. Effektiva ledare har hög självmedvetenhet och vet hur man stimulerar andra att prestera väl. Mindfulness kan därigenom bli varje ledares mest effektiva redskap för att utveckla och transformera sig själv och sitt ledarskap. 

I "Mindfulness för ledare" tydliggör Maria Gonzalez många av fördelarna med mindfulness på arbetsplatsen och för ledare:
– Bättre fokus och koncentrationsförmåga
– Ökad personlig effektivitet 
– Bättre omdöme och beslutsfattande
– Ökad kreativitet
– Bättre stresshantering
– Bättre konflikthanteringsförmåga
– Mer effektiv coachning och ledning av medarbetarna
– Ökad förmåga att förutse och möta kundens behov

Mindfulness är ett sätt att lära känna och få kontroll över sig själv. Maria Gonzalez visar hur du med enkla mindfulnessövningar och en större närvaro kan stärka och utveckla ditt ledarskap. "Mindfulness för ledare - nio steg till autentiskt ledarskap" kan hjälpa var och en som vill finna ett bättre sätt att leda - och få en större tillfredsställelse i såväl sitt personliga som yrkesmässiga liv.

 

UR DEN SVENSKA UTGÅVANS FÖRORD AV MARTIN STRÖM
Jag är övertygad att Maria Gonzalez bok kommer att vara viktig för att öppna ögonen på många inför behovet av mindfulness. Så småningom tror jag att det kommer att vara lika naturligt att träna sin hjärna med hjälp av mindfulness som det idag är att gå till gymmet för att hålla sig i fysisk form. Vi står inför en revolution i synen på vad som faktiskt är möjligt att uppnå genom mental träning, i form av effektivitet och psykologiskt välbefinnande. Låt Mindfulness för ledare inspirera dig till att börja träna mindfulness. Du kommer snart att upptäcka hur väl du behöver det. 

Martin Ström, civilingenjör, psykolog, grundare av Potential Project Sverige och medförfattare till boken Fokus på jobbet

 

OM FÖRFATTAREN
Maria Gonzalez är civilekonom, författare och ledarskapskonsult med trettio års erfarenhet från affärslivet. Hon har undervisat i strategi och företagsutveckling vid Desautels Managementfakultet vid McGill University, suttit i flera styrelser och varit med och grundat samt varit vice styrelseordförande i the Global Business and Economic Roundtable on Addictions and Mental Health. Maria Gonzalez har mediterat regelbundet sedan 1991 och lärt ut mindfulness sedan 2002. Hon har coachat hundratals ledare och fackmän och sett att de upplever mindre stress och blir mer fokuserade och lugna när de använder sig av mindfulness.

OM FÖRLAGET
Dana Förlag (www.danaforlag.se) startades 2011 av Peter Fowelin. Förlaget ger ut böcker om mindfulness och personligt ledarskap.

RECENSIONSEXEMPLAR
Kontakta Peter Fowelin via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

FAKTA OM BOKEN

Författare: Maria Gonzalez
Titel: Mindfulness för ledare - nio steg till autentiskt ledarskap
Engelsk titel: Mindful leadership - the nine ways to self-awareness, transforming yourself, and inspiring others
Översättning: Agneta Sellin och Peter Fowelin
Förlag: Dana Förlag
Inbunden
Antal sidor: 240
Dimensioner: 133x183x17 mm
Vikt: 305 g
Utgivningsdatum: 2015-06-10
ISBN: 978-91-979486-4-7
Ca-pris: 245 SEK

 

 

HÖGUPPLÖST 
BOKOMSLAG

 

Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se