Håll balansen och må bra

Författare: Maja Öberg

139 kr/st

st

Beskrivning

”Håll balansen och må bra” introducerar mindfulness för barn och unga i skolåldern (ca 10-15 år) på ett enkelt sätt, med vägledning för hur utmaningar kring stress, sömn, koncentration, känslor, relationer m.m. kan hanteras. Barnet eller den unge kan själv använda boken och dess övningar efter introduktion av t.ex. en förälder eller lärare. Till varje kapitel hör en guidad mindfulnessövning som kan laddas ner som mp3-fil (se nedan). I varje kapitel finns också övningar som är utformade för att göras tillsammans. De kan göras med barnen i en familj eller med elever i en skolklass.

Om bokens guidade mindfulnessövningar (mp3)
Du som beställer ”Håll balansen och må bra” direkt från oss får länkar för nedladdning av bokens mindfulnessövningar (mp3-filer) i din orderbekräftelse. Du kan också skapa ett konto när du lägger din order. Då kommer du att kunna gå in på kontot i efterhand och ladda ner filerna närhelst du önskar. Gör då så här:  1. Välj ”Skapa ett konto” när du lägger din order i Kassan. 2. Logga in på ”Mitt konto”. 3. När du loggat in hittar du menyvalet ”Nedladdningar” till vänster. Där finns tio mp3-filer att ladda ner. Om du behöver hjälp: Hör av dig till Peter Fowelin via mejl peter@danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

Du som har köpt ”Håll balansen och må bra” på annat håll (Adlibris, Bokus, fysisk bokhandel m.m.) kan också ladda ner mindfulnessövningarna. Använd då denna länk och fyll i formuläret: https://www.danaforlag.se/hall-balansen-och-ma-bra-lank-till-mp3-filer/

Bokfakta

Författare: Maja Öberg

Titel: Håll balansen och må bra - mindfulness för barn och unga

Upplaga: 1

Bandtyp: Häftad med nedladdningsbara mp3-meditationer

Antal sidor: 96

Dimensioner (bredd x höjd x ryggbredd): 145 x 177 x 7 mm

Vikt: 175 g

Utgivningsdatum: 2019-06-15

ISBN: 978-91-639-7731-2

Pris: 139 kr

Läs mer om boken

”Håll balansen och må bra” introducerar mindfulness för barn och unga på ett enkelt och grundläggande sätt, med syftet att ge vägledning för hur utmaningar kring stress, sömn, koncentration, känslor, tankar, kamratrelationer m.m. kan hanteras. Boken kan läsas av barn och unga i skolåldern (cirka 10-15 år) och kan även användas för yngre barn under ledning av en förälder eller lärare.

I tio pedagogiska kapitel får läsaren följa tre barn i olika åldrar (Love, Salima och Olivia) och hur olika utmaningar påverkar deras vardag. Hur somnar man på kvällen när tankarna snurrar? Hur förbereder man sig för ett prov i skolan? Hur lugnar man ner sig när man är arg, orolig eller ledsen. Här ges tips, fakta och övningar som är till hjälp för att hantera vardagen, både i skolan och hemma. Kort sagt: Hur kan vi hålla balansen och må bra!

Barnet eller den unge kan själv använda boken och dess övningar efter introduktion av t.ex. en förälder eller lärare. I varje kapitel finns också övningar som är utformade för att göras tillsammans. De kan göras med barnet i en familj – och gärna tillsammans med ett syskon eller någon kompis. Eller så kan övningarna göras i skolan med en liten grupp elever eller med en hel skolklass.

Till varje kapitel hör en guidad mindfulnessövning som kan laddas ner som mp3-fil från förlagets hemsida för alla som har ett exemplar av boken. Den som beställer boken direkt från Dana Förlag får länkar till mp3-filerna i orderbekräftelsen.

INNEHÅLL
1. Förälder eller pedagog? Se hit!
2. Så här använder du boken
3. Konsten att klara stressen
4. Somna sött och sov som en stock
5. Se som en hök, hör som en uggla och minns som en elefant
6. Tyck om dig själv – och andra
7. Tro inte på allt du tänker
8. När du är arg, orolig eller ledsen
9. Låt kroppen berätta för dig
10.Tanke, känsla och kropp – allt hänger ihop
11. Gör plats för mindfulness i ditt liv
12. Mer om mindfulness

UR BOKENS SVENSKA FÖRORD AV ANNA BORNSTEIN
Vi människor har en skatt inom oss. Den går inte att mäta eller väga, men den finns och är viktigare än guld, ädelstenar och andra skatter. Den här skatten ger oss glädje och mod, den gör oss lugna när vi är oroliga eller ledsna, och den hjälper oss att förstå och tycka om varandra. Alla har den här skatten inom sig och den talar om för oss att alla människor är lika mycket värda. (—)

Hur hittar jag den skatten undrar du kanske? Det är det den här boken handlar om. Övningarna i boken visar hur du kan lära dig att slappna av och hitta ditt lugn. Det kan vara lite ovant i början, men du kommer att märka att det inte är så svårt när du sätter igång. När du lärt dig hur du ska göra kommer det att kännas helt naturligt, som när du sjunker ner i en osynlig soffa och blir alldeles lugn. Det är just lugnet som leder dig till skatten.

Anna Bornstein är författare till boken ”Stillhet i förskola och skola”. Hon är initiativtagare till den ideella föreningen ”Drömmen om det goda” (http://dreamofthegood.org) och har varit med och utvecklat dess stillhetsmetodik för barn och ungdomar.

OM FÖRFATTAREN
Maja Öberg är utbildad mindfulnessinstruktör och driver företaget Gröna Huset. År 2017 gav hon ut boken Pluttens mindfulness tillsammans med illustratören Anna Klingbjer. Maja är 37 år, har två barn i skolåldern och bor med sin familj i Upplands Väsby.

Sagt om boken

LÄSARKOMMENTARER

”Kanonfin bok! Maja Öberg har fått med så mycket av vad vi människor brottas med varje dag. Jag är säker på att vuxna också kommer att ha stor behållning av att läsa boken och att göra de olika övningarna.” Ingela Johansson, yogainstruktör på Liv med lust, 2019-05-02

Pressinformation

PRESSMEDDELANDE 2019-05-17

”Håll balansen och må bra” av Maja Öberg

Äntligen finns en bok om mindfulness för barn och unga på svenska. I Håll balansen och må bra introduceras mindfulness för barn och unga på ett enkelt och grund-läggande sätt, med vägledning för hur utmaningar kring stress, sömn, koncentration, känslor, tankar, kamratrelationer m.m. kan hanteras.

I tio pedagogiska kapitel får läsaren följa tre barn i olika åldrar (Love, Salima och Olivia) och hur olika utma-ningar påverkar deras vardag. Hur somnar man på kväll-en när tankarna snurrar? Hur förbereder man sig för ett prov i skolan? Hur lugnar man ner sig när man är arg, orolig eller ledsen. Här ges tips, fakta och övningar som är till hjälp för att hantera vardagen, både i skolan och hemma. Kort sagt: Hur kan vi hålla balansen och må bra!

Boken kan läsas av barn och unga i skolåldern (cirka 10-15 år) och kan även användas för yngre barn under ledning av en förälder eller lärare. Boken innehåller ett inledande kapitel riktat till just vuxna med tips och råd om hur boken kan introduceras, och barnet/den unge kan sedan själv använda boken och dess övningar. I boken finns också övningar som lärare kan göra tillsammans med en klass eller grupp elever. Till varje kapitel hör en guidad mindfulnessövning som kan laddas ner som mp3-fil från förlagets boksida för alla som har ett exemplar av boken.

OM FÖRFATTAREN
Maja Öberg är utbildad mindfulnessinstruktör och driver företaget Gröna Huset (www.gronahuset.nu). År 2017 gav hon ut boken Pluttens mindfulness tillsammans med illustratören Anna Klingbjer. Maja är 37 år, har två barn i skolåldern och bor med sin familj i Upplands Väsby.

OM FÖRLAGET
Dana Förlag (www.danaforlag.se) startades 2011 av Peter Fowelin. Utgivningen inriktar sig mot mindfulness, hjärnforskning och personligt ledarskap utifrån ett holistiskt och existentiellt perspektiv.

RECENSIONSEXEMPLAR
Kontakta Peter Fowelin via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

FAKTA OM BOKEN
Författare: Maja Öberg
Titel: Håll balansen och  må bra – mindfulness för barn och unga
Förlag: Dana Förlag
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 96 sidor
Dimensioner: 151 x 183 x 14 mm 145 x 177  x 7 mm
Vikt: 175 g
Utgivningsdatum: 2019-06-16
ISBN: 978-91-639-7731-2
Pris i nätbokhandeln: ca 139 kr

NEDLADDNING AV OMSLAG OCH FÖRFATTARPORTRÄTT

Klicka här för att ladda ner bild på bokens omslag.

Klicka här för att ladda ner högupplöst författarporträtt.

Dana Förlag