Rea!

Håll balansen och må bra

Författare: Maja Öberg

139 kr 105 kr/st

st

Beskrivning

Obs! Utgivningsdatum för boken 2019-06-15

”Håll balansen och må bra” introducerar mindfulness för barn och unga i skolåldern (ca 10-15 år) på ett enkelt sätt, med vägledning för hur utmaningar kring stress, sömn, koncentration, känslor, relationer m.m. kan hanteras. Barnet eller den unge kan själv använda boken och dess övningar efter introduktion av t.ex. en förälder eller lärare. Till varje kapitel hör en guidad mindfulnessövning som kan laddas ner som mp3-fil (se nedan). I varje kapitel finns också övningar som är utformade för att göras tillsammans. De kan göras med barnen i en familj eller med elever i en skolklass.

Om bokens guidade mindfulnessövningar (mp3)
De guidade övningarna kommer att finnas tillgängliga när boken släpps den 15 juni 2019. Du som förhandsbeställer boken före detta datum kommer att få ett mejl med information om hur du laddar ner övningarna. Denna information kommer också att bifogas i bokleveransen. Du som beställer ”Håll balansen och må bra” direkt från Dana Förlag efter att boken släppts den 15 juni 2019  får länkar för nedladdning av övningarna (mp3-filer) i din orderbekräftelse.

Bokfakta

Författare: Maja Öberg

Titel: Håll balansen och må bra - mindfulness för barn och unga

Upplaga: 1

Bandtyp: Häftad med nedladdningsbara mp3-meditationer

Antal sidor: 96

Dimensioner (bredd x höjd x ryggbredd): 145 x 177 x 7 mm

Vikt: 175 g

Utgivningsdatum: 2019-06-15

ISBN: 978-91-639-7731-2

Pris: 139 kr

Läs mer om boken

”Håll balansen och må bra” introducerar mindfulness för barn och unga på ett enkelt och grundläggande sätt, med syftet att ge vägledning för hur utmaningar kring stress, sömn, koncentration, känslor, tankar, kamratrelationer m.m. kan hanteras. Boken kan läsas av barn och unga i skolåldern (cirka 10-15 år) och kan även användas för yngre barn under ledning av en förälder eller lärare.

I tio pedagogiska kapitel får läsaren följa tre barn i olika åldrar (Love, Salima och Olivia) och hur olika utmaningar påverkar deras vardag. De får tips, fakta och övningar som kan hjälpa dem att hantera vardagen. Kort sagt: Hur kan de, och vi andra, hålla balansen och må bra!

Barnet eller den unge kan själv använda boken och dess övningar efter introduktion av t.ex. en förälder eller lärare. I varje kapitel finns också övningar som är utformade för att göras tillsammans. De kan göras med barnet i en familj – och gärna tillsammans med ett syskon eller någon kompis. Eller så kan övningarna göras i skolan med en liten grupp elever eller med en hel skolklass.

Till varje kapitel hör en guidad mindfulnessövning som kan laddas ner som mp3-fil från förlagets hemsida för alla som har ett exemplar av boken. Den som beställer boken direkt från Dana Förlag får länkar till mp3-filerna i orderbekräftelsen.

INNEHÅLL
1. Förälder eller pedagog? Se hit!
2. Så här använder du boken
3. Konsten att klara stressen
4. Somna sött och sov som en stock
5. Se som en hök, hör som en uggla och minns som en elefant
6. Tyck om dig själv – och andra
7. Tro inte på allt du tänker
8. När du är arg, orolig eller ledsen
9. Låt kroppen berätta för dig
10.Tanke, känsla och kropp – allt hänger ihop
11. Gör plats för mindfulness i ditt liv
12. Mer om mindfulness

UR BOKENS SVENSKA FÖRORD AV ANNA BORNSTEIN
Vi människor har en skatt inom oss. Den går inte att mäta eller väga, men den finns och är viktigare än guld, ädelstenar och andra skatter. Den här skatten ger oss glädje och mod, den gör oss lugna när vi är oroliga eller ledsna, och den hjälper oss att förstå och tycka om varandra. Alla har den här skatten inom sig och den talar om för oss att alla människor är lika mycket värda. (—)

Hur hittar jag den skatten undrar du kanske? Det är det den här boken handlar om. Övningarna i boken visar hur du kan lära dig att slappna av och hitta ditt lugn. Det kan vara lite ovant i början, men du kommer att märka att det inte är så svårt när du sätter igång. När du lärt dig hur du ska göra kommer det att kännas helt naturligt, som när du sjunker ner i en osynlig soffa och blir alldeles lugn. Det är just lugnet som leder dig till skatten.

Anna Bornstein är författare till boken ”Stillhet i förskola och skola”. Hon är initiativtagare till den ideella föreningen ”Drömmen om det goda” (http://dreamofthegood.org) och har varit med och utvecklat dess stillhetsmetodik för barn och ungdomar.

OM FÖRFATTAREN
Maja Öberg är utbildad mindfulnessinstruktör och driver företaget Gröna Huset. År 2017 gav hon ut boken Pluttens mindfulness tillsammans med illustratören Anna Klingbjer. Maja är 37 år, har två barn i skolåldern och bor med sin familj i Upplands Väsby.

Sagt om boken

LÄSARKOMMENTARER

”Kanonfin bok! Maja Öberg har fått med så mycket av vad vi människor brottas med varje dag. Jag är säker på att vuxna också kommer att ha stor behållning av att läsa boken och att göra de olika övningarna.” Ingela Johansson, yogainstruktör på Liv med lust, 2019-05-02

Pressinformation

PRESSMEDDELANDE 2019-05-17

Dana Förlag