Kärleksbrev till Jorden

Thich Nhat Hanh

149 kr/st

Beskrivning

Obs! Priset 149 kr gäller vid förhandsbeställning fram till utgivningsdagen den 9 december.

I ”Kärleksbrev till Jorden” visar Thich Nhat Hanh att vår planet inte bara finns under våra fötter, utan att den är allt utanför och inom oss. Jorden är inte bara den omgivning vi lever i. Vi är Jorden och vi bär henne alltid med oss. När vi väl inser att vi och Jorden inte är åtskilda utan ett och detsamma förvandlas vår relation till planeten, skriver Thich Nhat Hanh.

”Kärleksbrev till Jorden” är just detta – en zenmästares kärleksbrev till vår blå ädelsten i Vintergatan. Det är en hoppfull bok som visar att en ny riktning är möjlig i vårt förhållande till planeten – en riktning förankrad i mindfulness och det sant existentiella som gör att vi kan klara utmaningarna mot klimatet, den biologiska mångfalden och andra hot mot vår planet.

Läs mer om boken

”Kärleksbrev till Jorden” är inte bara en vacker och djup kärleksförklaring till Jorden och till oss människor som bebor planeten, utifrån ett buddhistiskt perspektiv. Boken är också handfast genom övningar och meditationer, liksom brev/kontemplationer riktade till Jorden, som alla bär Thich Nhat Hanhs typiska, poetiska prägel.

Thich Nhat Hanh var under hela sitt liv samhällsengagerad och förespråkare för en socialt engagerad buddhism. Genom utgivningen av ”Miracle of Mindfulness” på 1970-talet blev också en pionjär vid framväxten av den mindfulnessvåg som svept fram i västvärlden. Alltsedan dess betraktades han som en av centralgestalterna på området och hans böcker är vitt spridda över världen.

INNEHÅLL

Kapitel 1 Jorden – det är vi
Kapitel 2 Steg som helar
Kapitel 3 Välkommen till ditt hem
Kapitel 4 Att utvidga vår kraft
Kapitel 5 Övningar för att bli förälskad i Jorden
Kapitel 6 Tio kärleksbrev till Jorden
Efterord Vägen till en kosmisk religion

UR BOKENS KAPITEL 2

”Om vi inte återupprättar Jordens balans kommer vi att fortsätta orsaka stor förödelse och det blir svårt för livet på Jorden att fortsätta. Vi behöver inse att förutsättningarna som kan bidra till att återupprätta den nödvändiga balansen inte kommer utifrån. De kommer inifrån oss, från vår egen medvetna närvaro, vår egen nivå av medvetenhet. Vårt uppvaknande och vår vakna medvetenhet är det som kan hela Jorden.

Det behövs en revolution, och den börjar inuti var och en av oss. När vi ändrar vårt sätt att se på världen, när vi inser att vi och Jorden är ett och vi börjar leva medvetet, då kommer vårt eget lidande att lätta. När vi inte längre är tyngda av vårt eget lidande kommer vår medkänsla och förståelse leda till att vi behandlar Jorden med kärlek och respekt. När vi återupprättar vår egen balans kan vi påbörja arbetet med att återupprätta Jordens balans. Det finns ingen åtskillnad mellan omsorg om planeten och omsorg om oss själva och vårt eget välmående. Det är ingen skillnad mellan att hela planeten och hela oss själva.”

OM FÖRFATTAREN

Thich Nhat Hanh föddes 1926 och blev buddhistmunk i Vietnam vid sexton års ålder, senare fredsaktivist, författare och poet. Han ledde den vietnamesiska buddhistdelegationen vid fredssamtalen i Paris och nominerades till Nobels fredspris av Martin Luther King.  1982 grundade han klostret Plum Village i Frankrike, vars retreater även många svenskar besökt.

Thich Nhat Hanh har skrivit mer än hundra böcker – poesi, skönlitteratur och filosofi. Dana Förlag har tidigare gett ut Fri från rädsla, fri från sorg. Hans härkomst sägs kunna följas mer än två tusen år, till självaste Buddha. Den 22 januari 2022 lämnade Thich Nhat Hanh tillvaron så som vi känner den här på jorden. Han somnade stilla in i Từ Hiếu-templet i Huế, Vietnam, 95 år gammal.

Sagt om boken

Bokfakta

Författare: Thich Nhat Hanh

Titel: Kärleksbrev till Jorden

Orginalets titel: Love Letter to the Earth

Översättare: Christina Ahlstedt

Upplaga: 1

Bandtyp: Häftad

Antal sidor: 136

Dimensioner (bredd x höjd x ryggbredd): 138 x 203 x 9 mm

Vikt: 180 g

Utgivningsdatum: 2022-12-09

Miljömärkning: FSC, EU Ecolabel

ISBN: 978-91-986428-5-8

Pris: 175 kr

Läs mer om boken

Pressinformation