Mindfulnessövningar för ungdomar (cd/ljudbok)

Författare: Peter Fowelin & Ola Schenström

175 kr/st

Beskrivning

Cd-skivan "Mindfulnessövningar för ungdomar" innehåller nio guidade mindfulnessövningar som hjälper ungdomar att hantera stress, sova bättre och öka sin koncentrationsförmåga. Övningarna kan användas som stöd i olika situationer som ungdomar ställs inför – till exempel inför ett prov i skolan eller när man har svårt att somna på kvällen – och för stresshantering i allmänhet.

Obs! Detta är en cd-skiva utan medföljande mp3-filer. Om du i stället vill beställa övningarna som mp3-filer kan du göra det hos vår samarbetspartner Mindfulnesscenter:  https://learn.mindfulnesscenter.se/p/mindfulness-for-ungdomar-mp3

Bokfakta

Författare: Peter Fowelin & Ola Schenström

Titel: Mindfulnessövningar för ungdomar

Upplaga: 1

Bandtyp: Cd/ljudbok

Vikt: 35 g

Utgivningsdatum: 2012-08-01

ISBN: 978-91-980033-0-7

Pris: 265 kr

Läs mer om boken

När barn och ungdomar tidigt ges möjlighet att träna mindfulness får de verktyg för livet, så att de kan hantera den stress och föränderlighet som både ungdomars och vuxnas tillvaro är fylld av. Genom träningen kan de hitta vägar till lugn och stabilitet, och de lär sig att möta utmaningar med tillförsikt och närvaro. ”Mindfulnessövningar för ungdomar” är en cd som innehåller guidade mindfulnessövningar som är anpassade för tonåringar. Genom enkla övningar får de lära sig att vara mer medvetna om sin tillvaro, här och nu.

Cd-skivan innehåller nio guidade mindfulnessövningar som hjälper ungdomar att hantera stress, sova bättre och öka sin koncentrationsförmåga. Övningarna kan användas som stöd i olika situationer som ungdomar ställs inför – såsom inför ett prov i skolan eller när man har svårt att somna på kvällen – och för stresshantering i allmänhet.

”Mindfulnessövningar för ungdomar” är gemensamt framtagen av Dana Förlag och Mindfulnesscenter AB. Övningarna är inlästa av Peter Fowelin, författare till boken ”Mindfulness i klassrummet” (Dana Förlag, 2011), och Maritha Nordström. Mindfulness ger tonåringen verktyg att möta livet med alla dess utmaningar. Även vuxna har glädje och nytta av övningarna!

INNEHÅLL
Inledande spår med råd och instruktioner – 1,25 min
Uppmärksamhet på ljud och tankar – 10,05 min
Kroppsskanning – 9,04 min
Koncentrationsövning – 8,06 min
Vänlig uppmärksamhet – 9,13 min
Uppmärksamhet på händerna – 4,45 min
Hantera känslor och stämningar – 11,05 min
Lugn och ro när du står – 8,36 min
Klara av dina utmaningar – 9,14 min
Känn lugnet, sov gott – 8,06 min

Skivan kan användas bland annat för att:
– Förbättra koncentrationsförmågan
– Minska stress och oro
– Lära sig att hantera känslor
– Sova bättre
– Få ett redskap för att bättre kunna möta svårigheter av olika slag
– Förbättra självkänslan

 

Sagt om boken

”Jag har använt mig av cd:n ’Mindfulnessövningar för ungdomar’ i skolan och gjort övningar utantill vid prov. Till exempel hade jag ett matteprov som jag var nervös inför. Jag klarade A-delen lätt, sedan kom jag till B-delen och då stod det stilla, jag var helt tom i hjärnan. Jag fick lite panik eftersom det var under tidspress men efter ett tag tog jag ett djupt andetag och kom på att jag skulle testa att göra en av övningarna på skivan, så jag gjorde övning 4 (’Koncentrationsövning’). Jag blev lugn och koncentrerad igen efter jag gjort den och bitarna börja falla på plats. Det slutade med att jag kunde skriva alla uppgifter på B-delen, som jag trodde att jag aldrig skulle klara av.Efter det har jag försökt använt mig av skivan så ofta som möjligt vid sådana tillfällen!!” Skrivet av en flicka, 14 år gammal.

”Fantastiskt fin cd ’Mindfulnessövningar för ungdomar’. Tack!” Åsa Viklund, 2015-10-18

”Din berättarröst på meditationerna uppskattas väldigt av min dotter! Hon är annars kräsen vad gäller röster och väljer bort de flesta.” Agneta W, 2017-02-07

Pressinformation