Öppna upp, släpp taget

- finn livets sanna väsen

Författare: Adyashanti

125 kr/st

Beskrivning

Adyashanti hjälper oss i "Öppna upp, släpp taget – finn livets sanna väsen" att upptäcka livet så som det verkligen är – vackert, odelbart och ett uttryck för det obestämbara och oändliga. En nyckel är att sluta tro på de tankar som skapar svårigheter och lidande, en annan att bli djupt förtrolig med sig själv och allt vad livet bjuder. När vi börjar utgå från denna plats av inre stillhet kan vi också börja relatera till varandra från den platsen. Då kommer vårt handlande att präglas av respekt, vishet och kärlek – både gentemot mot oss själva och dem vi har omkring oss, liksom mot hela vår planet.

I "Öppna upp, släpp taget" vänder sig Adyashanti direkt till oss läsare med ett personligt, varmt tilltal och fördjupar sitt budskap från "Sann meditation" (2018), som introducerade Adyashanti för svenska läsare. Se även "Öppna upp, släpp taget" som e-bok.

Bokfakta

Författare: Adyashanti

Titel: Öppna upp, släpp taget - finn livets sanna väsen

Orginalets titel: Falling into Grace

Översättare: Agneta Sellin

Upplaga: 1

Bandtyp: Häftad

Antal sidor: 220

Dimensioner (bredd x höjd x ryggbredd): 142 x 210 x 15 mm

Vikt: 280 g

Utgivningsdatum: 2019-12-15

Miljömärkning: FSC, EU Ecolabel

ISBN: 978-91-639-7732-9

Pris: 195 kr

Läs mer om boken

I ”Öppna upp, släpp taget – finn livets sanna väsen” lär oss Adyashanti att upptäcka livet så som det verkligen är – vackert, odelbart och ett uttryck för det obestämbara och oändliga. En nyckel är att sluta tro på de tankar som skapar lidande, för ju mer vi ifrågasätter våra slutsatser, desto mer öppnar sig dörren för en allt mer vidsträckt vision hos oss.

Så snart vi börjar ändra tankarna vi har om oss själva slutar vi också stå i vägen för oss själva, och då öppnas en dörr till vem och vad vi verkligen är. Då öppnar vi också upp en rymd inom oss där känslor får komma fram på sätt som gör att de inte behöver fortsätta att upprepas om och om igen. Då kan vi sluta kämpa mot livet, släppa vårt motstånd mot det som faktiskt är och bli helt förtroliga med oss själva och allt vad livet bjuder.

För att ta oss framåt behöver vi vara beredda att stanna upp. När vi börjar utgå från en inre plats av stillhet kan vi också börja relatera till varandra från den platsen. Ju mer vi gör det och ju mer vi släpper taget, desto mer naturligt blir det för vårt medvetande att öppna sig. Då kommer också vårt handlande att präglas av respekt, vishet och kärlek – både gentemot mot oss själva och dem vi har omkring oss, liksom mot hela vår planet. Och på samma sätt som vi i förtröstan lägger huvudet på kudden om natten, eller tryggt vilar hos någon vi älskar, kan vi överlämna oss i tillit till skönheten i vad vi innerst inne är – och finna livets sanna väsen.

I boken vänder sig Adyashanti direkt till oss läsare med ett personligt, varmt tilltal och fördjupar sitt budskap från ”Sann meditation”, som Dana Förlag gav ut 2018.

UR INNEHÅLLET

1. Det mänskliga dilemmat
2. Att reda ut vårt lidande
3. Att vakna ur egots trance
4. Att sluta kämpa
5. Att uppleva känslans råa energi
6. Inre stabilitet
7. Närhet och tillgänglighet
8. Slut på lidandet
9. Sann autonomi
10. Bortom motsatsernas värld
11. Att nås av nåden

UR BOKENS SVENSKA FÖRORD AV PETER FOWELIN

I februari 2014 satt jag och min fru på Karolinska sjukhuset i Solna, i ett väntrum på Radiumhemmet. I handen hade jag min mobiltelefon och i ena örat en hörlur – den andra hörluren hade min fru. Vi lyssnade på första kapitlet i Falling into Grace, den här bokens engelska original. (—) Bara några veckor tidigare hade vi fått den förkrossande diagnos som sa att hon hade en aggressiv, obotlig hjärntumör. ”Vad tycker du om boken?” frågade jag henne – där vi satt skuldra vid skuldra. ”Jag tycker mycket om den”, svarade hon. ”Han gör mig lugn.” (—)

Under promenaderna med vår hund under sjukdomstiden lyssnade jag så ofta jag kunde på Adyashantis ljudböcker och retreatinspelningar. ”Don’t argue with what is” var ett av hans uttryck som etsade sig fast. (—) Insikten sjönk in att det inte fanns någon poäng med att anklaga ödet eller tycka synd om mig själv. Sorg och saknad är inget straff, utan hjärtats svar när våra nära lämnar oss.

Att nu, fem år senare, kunna ge ut ”Öppna upp, släpp taget” på Dana Förlag är på ett personligt plan mycket speciellt. Min förhoppning är att även du ska hitta något här som har betydelse för dig.

OM FÖRFATTAREN

Adyashanti kommer från Kalifornien i USA där han bor med sin fru Mukti. Adyashanti hette som ung Steven Gray och började undervisa 1996 på inrådan av sin zenlärare, som han då studerat för under fjorton år. Adyashanti har också bland annat skrivit böckerna ”The Way of Liberation”, ”End of Your World” och ”Emptiness Dancing”. Dana Förlag har tidigare gett ut Sann meditation – frihetens och självkännedomens väg (2018). Han undervisar och håller retreater och kurser både i och utanför USA.

Läs mer om Adyashantis verksamhet, undervisning och publikationer m.m. på www.adyashanti.org, där det också finns information om Open Gate Sangha, en icke-vinstdrivande organisation med syfte att sprida Adyashantis och hans fru Muktis undervisning. Där finns också kontaktinformation till studiegrupper i många länder, bland annat i Europa.

Sagt om boken

”’Öppna upp, släpp taget’ är inte en bok att sträckläsa, utan att fundera på. Adyashanti är inte ensam om att skriva om dessa frågor, men han är en bra skribent, som skriver smidigt och intresseväckande. Helhetsbetyg: 4.”
Ur recension av ”Öppna upp, släpp taget”  skriven av Margareta Hartelius, BTJ (f.d. Bibliotekstjänst), i BTJ-häftet nr 5, 2020

”Att släppa taget är ibland ett utmärkt sätt att inte ’stå i vägen för sig själv’. En bok för eftertanke och reflektion.”
Ola Schenström, läkare och grundare av Mindfulnesscenter AB och författare till bl.a. boken ”Mindfulness i vardagen”

LÄSARKOMMENTARER

”En riktig skattkammare.” Pierre R, 2020-01-10

”Så fin och värdefull bok.” Petra E, 2020-03-20

 

Pressinformation

PRESSMEDDELANDE 2019-12-01

”Öppna upp, släpp taget” av Adyashanti

Adyashanti hjälper oss i ”Öppna upp, släpp taget – finn livets sanna väsen” att upptäcka livet så som det verkligen är – vackert, odelbart och ett uttryck för det obestämbara och oändliga. En nyckel är att sluta tro på de tankar som sätter krokben för oss och skapar lidande, en annan att bli djupt förtrolig med sig själv och allt vad livet bjuder.

När vi börjar utgå från denna inre plats av stillhet kan vi också börja relatera till varandra från den platsen. Ju mer vi gör det och ju mer vi släpper taget, desto mer naturligt blir det för vårt medvetande att öppna sig. Då kommer också vårt handlande att präglas av respekt, vishet och kärlek – både gentemot mot oss själva och dem vi har omkring oss, liksom mot hela vår planet. Och på samma sätt som vi i förtröstan lägger huvudet på kudden om natten kan vi överlämna oss i tillit till skönheten i vad vi innerst inne är – och finna livets sanna väsen.

I boken vänder sig Adyashanti direkt till oss läsare med ett personligt, varmt tilltal och fördjupar sitt budskap från Sann meditation, som Dana Förlag gav ut 2018.

UR BOKENS SVENSKA FÖRORD AV PETER FOWELIN

”I februari 2014 satt jag och min fru på Karolinska sjukhuset i Solna, i ett väntrum på Radiumhemmet. I handen hade jag min mobiltelefon och i ena örat en hörlur – den andra hörluren hade min fru. Vi lyssnade på första kapitlet i Falling into Grace, den här bokens engelska original. (—) Bara några veckor tidigare hade vi fått den förkrossande diagnos som sa att hon hade en aggressiv, obotlig hjärntumör. ’Vad tycker du om boken?’ frågade jag henne – där vi satt skuldra vid skuldra. ’Jag tycker mycket om den’, svarade hon. ’Han gör mig lugn.’ (—)

Under promenaderna med vår hund under sjukdomstiden lyssnade jag så ofta jag kunde på Adyashantis ljudböcker och retreatinspelningar. ’Don’t argue with what is’ var ett av hans uttryck som etsade sig fast. (—) Insikten sjönk in att det inte fanns någon poäng med att anklaga ödet eller tycka synd om mig själv. Sorg och saknad är inget straff, utan hjärtats svar när våra nära lämnar oss.

Att nu, fem år senare, kunna ge ut ’Öppna upp, släpp taget’ på Dana Förlag är på ett personligt plan mycket speciellt. Min förhoppning är att även du ska hitta något här som har betydelse för dig.

Peter Fowelin är förläggare på Dana Förlag 

OM FÖRFATTAREN
Adyashanti kommer från Kalifornien i USA där han bor med sin fru Mukti. Adyashanti hette som ung Steven Gray och började undervisa 1996 på inrådan av sin zenlärare, som han då studerat för under fjorton år. Adyashanti har också skrivit böckerna ”The Way of Liberation”, ”Falling into Grace”, ”End of Your World” och ”Emptiness Dancing”. Han undervisar och håller retreater och satsangs både i och utanför USA.

OM FÖRLAGET
Dana Förlag (www.danaforlag.se) startades 2011 av Peter Fowelin. Utgivningen inriktar sig mot mindfulness, hjärnforskning och personligt ledarskap utifrån ett holistiskt och existentiellt perspektiv.

RECENSIONSEXEMPLAR
Kontakta Peter Fowelin via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

FAKTA OM BOKEN
Författare: Adyashanti
Titel: Öppna upp, släpp taget – finn livets sanna väsen
Originalets titel: Falling into Grace
Översättning: Agneta Sellin
Förlag: Dana Förlag
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 218 sidor
Dimensioner: 142 x 210 x 15 mm
Vikt: 280 g
Utgivningsdatum: 2019-12-15
ISBN: 978-91-639-7732-9
Pris i nätbokhandeln: ca 175 kr

NEDLADDNING AV OMSLAG OCH FÖRFATTARPORTRÄTT

Klicka här för att ladda ner bild på bokens omslag.

Klicka här för att ladda ner högupplöst författarporträtt. Obs! Vid publicering av författarporträtt ange fotografens namn: Mukti (copyright).