Att ge ut en bok

- så gjorde jag

Författare: Peter Fowelin

139 kr/st

Beskrivning

Drömmer du om att skriva och ge ut en bok på egen hand? I Peter Fowelins ”Att ge ut en bok – så gjorde jag!” får du följa med på hans resa från dröm till verklighet. Bokens manus bygger på författarens blogg, där skrivandets utmaningar och de praktiska göromål som behövs för att ge ut en bok skildras i kärnfulla dagboksnoteringar. Läsaren får en uppsjö användbara tips, liksom en summering av författarens erfarenheter av hur man med små resurser får sin bok att synas, sälja och göra avtryck.

Bokfakta

Författare: Peter Fowelin

Titel: Att ge ut en bok - så gjorde jag

Upplaga: 1

Bandtyp: Häftad (danskt band)

Antal sidor: 160

Dimensioner (bredd x höjd x ryggbredd): 203 x 127 x 8 mm

Vikt: 197 g

Utgivningsdatum: 2013-12-13

ISBN: 9789197948623

Pris: 139 kr

Läs mer om boken

Drömmer du om att skriva och ge ut en bok på egen hand? I Peter Fowelins ”Att ge ut en bok – så gjorde jag!” får du följa med på hans resa från dröm till verklighet.

Bokens manus bygger på författarens blogg, där skrivandets utmaningar och de praktiska göromål som behövs för att ge ut en bok skildras i kärnfulla dagboksnoteringar. Läsaren får en uppsjö användbara tips, liksom en summering av författarens erfarenheter av hur man med små resurser får sin bok att synas, sälja och göra avtryck.

Dagboksnoteringarna sträcker sig över ett par års tid och skildrar också hur livet plötsligt kommer emellan och ställer saker på ända, med familjeomsorger, begravningsbestyr och insikter kring livets villkor. ”Att ge ut en bok – så gjorde jag!” är på det sättet även en tänkebok som inspirerar läsaren att hitta drivkraften att förverkliga sina egna författardrömmar.

Peter Fowelin gav 2011 ut ”Mindfulness i klassrummet”, och det är hur detta manus växer fram som läsaren får följa – samt hur den färdiga boken sedan marknadsförs och säljs. Därmed är ”Att ge ut en bok – så gjorde jag!” också en skildring av hur ett litet förlag föds och börjar etablera sig på marknaden.

UR INNEHÅLLET
Bokutgivningstjänster på nätet
Skaffa en skrivcoach!
Första hjälpen i typografi
Digitaltryck eller offset?
Tryckkostnader – en jämförelse
Fallgropar om formatet
Formgivningspaket
Omslagets makt är stor
Nyhetsbrev via e-post
Boken till tryck!
Ett omslag växer fram
Bokdistributionen – den besvärliga?
ISBN-nummer och EAN-kod
Papper till bokens inlaga
Ny förlagshemsida
Att prissätta en bok
Bubbelpåsar, etikettskrivare och portopyssel
Sälja till biblioteken
Lärdomar från marknadsföringen
Print on demand med Publit
Summering av ett års försäljning

UR BOKENS FÖRORD
”När jag bestämde mig för att i en blogg skildra framväxten av manuset till Dana Förlags första bok, ’Mindfulness i klassrummet – steg för steg’, fanns också tanken att bloggen skulle kunna bli en bok. Från början var min tanke att den här ’bloggboken’ skulle ges ut direkt efter utgivningen av ’Mindfulness i klassrummet’ våren 2011.

När den planen sprack, och när jag insåg att den stora utmaningen inte var att skriva och ge ut en bok, utan att få den att sälja, fortsatte jag att blogga. Och plötsligt har tiden gått, så att det är först nu som den här boken är färdig för tryckning. Min förhoppning är att du ska tycka att det både är roligt och värdefullt att följa med på min bokresa och ta del av de erfarenheter som jag gjort under Dana Förlags första tvåtre år.

Välkommen att följa med på resan!
Peter Fowelin”

 

Sagt om boken

”Här finns mycket matnyttigt om manusarbete, layout, tryckning, försäljning och distribution, för den som funderar på att publicera sig på egen hand. […] Fowelins konkreta exempel och tydliga berättarröst tillför boken en extra dimension, så som det formuleras i bokens underrubrik: ’Så gjorde jag!’”
Ur recension av ”Att ge ut en bok” skriven av Jonas Herrlin, BTJ (f.d. Bibliotekstjänst), 2014-02-13 (häftepos 14107004)

”Tack Peter, för alla goda råd på din blogg om ’Resan mot en bok på eget förlag’. Jag vågade ge ut min ’Vinguide Alsace’ tack vare din hjälp.” Per Warfvinge (www.warfvinge.net), hösten 2013

”Boken är lättläst, välskriven och snyggt satt det vill säga layouten av insidan är bra gjord. Det är luftigt och inbjuder till läsning. Att läsa boken är som att slå följe med en vänlig vän som berättar om sina erfarenheter.”
Ur recension av ”Att ge ut en bok” skriven av Kristina Svensson 2014-06-10:
www.kristinasvensson.se/att-ge-ut-en-bok-sa-gjorde-jag-av-peter-fowelin/

”’Att ge ut en bok – så gjorde jag’ av Peter Fowelin är en dagbok där du kan följa författarens arbete med att ge ut en bok, från allra första gryende tanken till färdig produkt. (…) Sträckläste boken, det gick inte att sluta läsa, eftersom jag fick följa med Peter under fyra år då mycket hände. Det här är mer än en dagbok, det är ett bevis på att man kan om man vill. Det gäller bara att våga ta steget, våga be om hjälp och tro på sig själv.”
Ur recension av ”Att ge ut en bok” skriven av Kim Kimselius 2014-12-14:
kim-m-kimselius.blogspot.se/2014/12/boktips-att-ge-ut-en-bok-av-peter.html

”Jag läser ditt inlägg om bubbelplast, etikettskrivare och portopyssel. Vilken juvel din blogg/bok är för mig, otroligt generöst av dig att du delar med dig.” Patrik Rowinski, författare till boken ”Bortom tanke” (Go Mental Förlag, 2017),  2016-12-20

”Den här boken känns som en generös kompis som går bredvid en och småpratar om allt som hör till processen att ge ut en bok! Den bjuder på erfarenheter från hela resan, stort och smått, typsnitt och distributionsvägar, såväl lyckokast som blindskär. Men boken pratar också om uppförsbackarna och  påminner om att stanna upp och andas ibland – och fira delsegrarna – nog så viktigt i alla hängivna projekt. Jag fäster mig vid ett citat ’Ett förlagsprojekt, hur roligt det än är, är inte viktigare än livet’ i samband med att författaren stannar upp kring faderns och en nära väns död. Jag gillar också att boken är så generös med länkar och tips. På så vis kan jag själv gå vidare och hålla mig uppdaterad.” Kersti Björkman, skrivpedagog och dramatiker (http://kerstibjorkman.se/), 2017-03-09

I boktipsen i Olle Vejdes bok ”Att själv ge ut en bok – en handfast lathund” (Olle Vejde Förlag, 2017) skrivs följande om  Peter Fowelins bok ”Att ge ut en bok”: ”Läs den gärna för dess stilsäkra text och säkra formgivning.”

Pressinformation

PRESSMEDDELANDE 2013-12-13

Peter Fowelin ”Att ge ut en bok”

I Peter Fowelins ”Att ge ut en bok – så gjorde jag!” får läsaren följa med på författarens resa från dröm till verklighet. Bokens manus bygger på författarens blogg, där skrivandets utmaningar och de praktiska göromål som behövs för att ge ut en bok skildras i kärnfulla dagboksnoteringar. En uppsjö användbara tips presenteras, liksom författarens erfarenheter av hur man med små resurser får sin bok att synas, sälja och göra avtryck.

Dagboksnoteringarna sträcker sig över ett par års tid och skildrar också hur livet plötsligt kommer emellan och ställer saker på ända, med familjeomsorger, begravningsbestyr och insikter kring livets villkor. ”Att ge ut en bok – så gjorde jag!” är på det sättet även en tänkebok som inspirerar läsaren att hitta drivkraften att förverkliga sina egna författardrömmar.

Peter Fowelin gav 2011 ut ”Mindfulness i klassrummet”, och det är hur detta manus växer fram som läsaren får följa – samt hur den färdiga boken sedan marknadsförs och säljs. Därmed är ”Att ge ut en bok – så gjorde jag!” också en skildring av hur ett litet förlag föds och börjar etablera sig på marknaden.

OM FÖRFATTAREN
Peter Fowelin är författare, föreläsare och ledarskapsutvecklare. Han har tidigare gett ut böckerna ”Mindfulness i klassrummet – steg för steg” (Dana Förlag, 2011) och ”Från motstånd till möjlighet – att leda förändringsarbete i förskola och skola” (Lärarförbundets förlag, 2012).

OM FÖRLAGET
Dana Förlag (www.danaforlag.se) startades 2011 av Peter Fowelin. Förlaget ger ut böcker om mindfulness, hjärnforskning och personligt ledarskap.

RECENSIONSEXEMPLAR
Kontakta Peter Fowelin via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

FAKTA OM BOKEN
Titel: Att ge ut en bok – så gjorde jag!
Författare: Peter Fowelin
Förlag: Dana Förlag
Bandtyp: Häftad (danskt band)
Antal sidor: 160
Dimensioner: 203 x 127 x 8 mm
Vikt: 197 g
Utgivningsdatum: 2013-12-13
Förlag: Dana Förlag
ISBN: 978-91-979486-2-3
Pris i nätbokhandeln: ca 139 kr