Om förlaget

Dana Förlag startade sin utgivning i april 2011 med boken Mindfulness i klassrummet. Sedan dess har mindfulness varit ett centralt tema för förlagets utgivning. Med våra böcker vill vi bidra till din förmåga att skapa ett liv som är bra för dig, för dem du har omkring dig och i förlängningen för samhället och hela vår planet. Karaktärsdanande i smått eller stort, om du så vill. Med visdom, värme och den egna viljan till utveckling i fokus.

På svenska betyder ”dana” just att skapa eller utforma något på det sätt som är lämpligt. Dana är också ett buddhistiskt ord. Det syftar på den generositet som buddhister tillämpar, i viljan att dela med sig av sin tid och uppmärksamhet men också genom att ge gåvor. Vi vill genom våra böcker ge en gåva till läsaren: något som vi delar tillsammans och som talar från ett hjärta till ett annat. Alla våra böcker är valda med stor omsorg och utgivningen inriktar sig mot mindfulness, hjärnforskning och personligt ledarskap utifrån ett holistiskt och existentiellt perspektiv. Från och med hösten 2022 vidgar vi förlagets utgivning till att också handla om de stora överlevnads- och miljöfrågorna på vårt utsatta jordklot.

Våra böcker är djupt grundade och samtidigt användbara och konkreta. Vår ambition är dessutom att ha låga priser, genom små omkostnader och måttliga påslag. Samtidigt är vi måna om att hålla hög kvalitet på böckernas text och form. I nuläget tar vi inte emot manus för bedömning, men om du vill du ta kontakt med oss hittar du kontaktinformation nedan. Vårt utbud av böcker växer för varje år – välkommen att botanisera i det!

Peter Fowelin

Dana Förlag drivs sedan 2011 av mig, Peter Fowelin. Jag startade förlaget för att kunna ge ut böcker som kan bidra till både till din egen och till hela vårt samhälles utveckling. Jag driver också konsultverksamhet – läs mer här: www.fowelin.com.

 Dana Förlag på Facebook