Vi stöder

Vi-skogen

2,5 % av Dana Förlags bokintäkter går under 2019 och 2020 till Vi-skogen, så ditt bokinköp bidrar till trädplantering för att motverka klimatförändringen.

Kiva

Solidaritetsgruppen Donel i Kongo

Concilie är med i Hekima, en organisation för mikrolån i Kongo, och hon ansvarar för solidaritetsgruppen Donel (se bilden). Concilie är 59 år säljer second hand-kläder och med lånet på totalt 8 500 USD från Kiva kan hon bygga upp verksamhetens lager.

Även 2019 år går Dana Förlags julgåva till organisationen Kiva, som ordnar mikrolån till bl.a. småföretagare i tredje världen. Concilie är med i Hekima, en organisation för mikrolån i Kongo, och hon ansvarar för gruppen Donel (se bilden). Concilie är 59 år, änka, och säljer second hand-kläder. Med lånet på totalt 8 500 USD från Kiva kan hon bygga upp verksamhetens lager.

Dana Förlag (Peter Fowelin) bidrar som långivare nr 84 med 50 USD och just nu har nästan 30 % av lånet finansierats av olika bidragsgivare. När lånet är finansierat kan det betalas ut till Concilie, som sedan under ett par års tid kommer att betala tillbaka lånet till Kiva – och sedan kan vi som lånat ut använda pengarna för ett nytt lån. God Jul & Gott Nytt År!
Länk till Kiva och detta projekt: https://www.kiva.org/lend/1883405

2018 år julgåva gick till detta projekt, som 2019-12-25 betalats tillbaka med 66 % av den totala summan på 1 300 USD: https://www.kiva.org/lend/1659835

Tibet Charity

Sedan cirka 10 år har Peter Fowelin, som driver Dana Förlag, ett fadderbarn i Kathmandu som får finansiellt stöd för sin skolgång. Andra organisationer som har stötts eller stöds genom enstaka gåvor eller längre engagemang är t.ex. Läkare utan gränser, Amnesty International och SOS-barnbyar.

Dana Förlag